Web optimitzada per a visualització horitzontal a la tauleta

qui sóm?
que fem?
transparència
contacte
col·labora
privat

QUI SÓM?

Després de diversos viatges a Nicaragua i el Salvador durant els primers anys de la dècada dels noranta del segle passat, i fruit d’una de les estades solidàries d’un grup de catalanes al Salvador, neix com a entitat de cooperació internacional el 1993 a Barcelona, Huacal ONG de solidaritat amb el Salvador, des d’aleshores i fins al dia d’avui les nostres línies de treball bàsiques al llarg d’aquests més de vint-i-cinc anys han estat i són:

1 ] Donar suport als esforços, els projectes i les il·lusions de la gent i de les organitzacions del Salvador que estan treballant per reconstruir el seu futur en pau i en condicions de dignitat i justícia social.

2 ] Fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i erradicar les discriminacions per raó de sexe promovent l’equitat de gènere, l’empoderament, la seva autonomia i el seu lideratge des d’una visió integral.

3 ] Promoure l’educació i la cultura de la pau, la prevenció de violències,  la solidaritat i el desenvolupament sostenible.

4 ] Treballar per a la transformació de les injustícies socials proposant alternatives tant sigui al Salvador com a Barcelona i Catalunya impulsant la memòria històrica i justícia restaurativa.

5 ] Promoure la participació activa, la formació i la capacitació dels i de les emigrants salvadorenys en favor del treball comunitari, la interculturalitat i la defensa dels drets humans i de les dones.

Si vols conèixer millor qui sóm, pots revisar aquests documents que posem a disposició de tothom.

Breu repàs als 25 anys d'història de Huacal
25 anys 25 fotos
25 anys 25 fotos

QUE FEM?

Que fem, com ho fem i com ens organitzem.

HuacalONG de solidaritat amb el Salvador, va néixer com un moviment de compromís i col·laboració amb el Salvador el 1993, just un any després que finalitzés el conflicte armat a aquest país (1980-1992). La situació oberta després de llargs anys de guerra ens va sensibilitzar profundament sobre la importància de donar suport als esforços, els projectes i les il·lusions de la gent i les organitzacions d’aquell país que estaven treballant per reconstruir el seu futur en pau i amb condicions de dignitat i justícia social.

Amb el de venir dels anys i fruit de la situació socioeconòmica i de la globalització mundial, s’ha produït un gran flux migratori de salvadorencs i centre americans cap al nostre país, per això, des de ja fa força anys, desenvolupem quatre grans àrees de treball, actuant directament a la zona, del Salvador i Centreamèrica i a Catalunya, on actuem tant acollint i integrat a les persones que arriben i a les que ja hi viuen, com també promocionant la cultura pròpia salvadorenca i Centreamericana com eina d’apoderament, participació i transformació social a casa nostra.

DEFENSA DELS DRETS HUMANS I DE LES DONES

Ens comprometem radicalment amb la defensa de l’equitat de gènere com principi de justícia social i política i treballem en la defensa dels drets humans com universals i inalienables.

DESENVOLUPAMENT SOCIAL I ECOLÒGICAMENT SOSTENIBLE

Lluitem per un model de desenvolupament entès com un procés de transformació social i ecològicament sostenible, incorporant un enfocament ecofeminista.

DIVERSITAT I INTERCULTURALITAT

Treballem per la construcció d’una relació efectiva entre les diverses cultures (interacció, solidaritat, reciprocitat),  que impliqui una cooperació bidireccional, dinàmica i generadora d’una nova societat en comú.

SOLIDARITAT I COOPERACIÓ EN PEU D’IGUALTAT

Apostem per un model de cooperació mitjançant el treball en xarxa que garanteixi l’intercanvi entre iguals que facilita l’enriquiment mutu entre organitzacions i persones, fent valdre l’aprenentatge des de la diferència, el reconeixement i el respecte.

TRANSPARÈNCIA

Obligats i compromesos

Així és com ens sentim, obligats i compromesos en la transparència de l’entitat.

Aquí pots revisar aquests documents que posem a disposició de tothom.

Estatuts Huacal ONG
Acta fundacional Huacal ONG
PLA ESTRATÈGIC 22/27
ESTRUCTURA HUACAL ONG
ALIANCES ESTRATÈGIQUES HUACAL
CODI ÈTIC HUACAL
ORGANIGRAMA HUACAL
MEMÒRIA 2020 HUACAL
MEMÒRIA 2021 HUACAL
MEMÒRIA ECONÒMICA HUACAL 2022
MEMÒRIA HUACAL 2022

Contacta’ns

On som i com contactar amb nosaltres

Els nostres correus electrònics endreçats pels diferents àmbits, pàgines web, horaris d’atenció al públic, telèfons i la direcció física del nostre despatx i tot punt relacionat amb la comunicació necessària per a totes aquelles persones i entitats que vulguin contactar amb nosaltres, la tenim en aquest apartat.

També, tenim a la teva disposició un formulari de contacte perquè et comuniquis amb nosaltres, propostes, suggeriments, preguntes generals i tot allò que vulguis saber de la nostra entitat ens ho pots preguntar des del formulari, nosaltres, tan aviat com es pugui donarem resposta.

Moltes gràcies.

emails & websites

Llistat dels diferents correus electrònics, dels quals pots disposar per posar-te en contacte amb nosaltres, pots triar el que més s’ajusti a la teva necessitat.

Direcció

La nostra direcció postal, per si has de fer algun enviament, el telèfon on pots localitzar a les persones de l’entitat, així com els horaris de treball, només atenem visites amb cita prèvia.

MAPA

Mapa de Google per arribar fins a les nostres instal·lacions.

Transports públics propers, metro i bus.

formulari

El formulari és l’eina més àgil i ràpida per posar-se en contacte, explica’ns el motiu pel qual et poses en comunicació, deixa les teves dades i nosaltres respondre’m. 

Drets reservats Huacal Ong de Solidaritat amb El Salvador 1993-2023

Hem rebut el suport de: