“Por el momento al no haber sido calificada como ciudadana, quedo sin nacionalidad, figurando en el mundo de los hombres como habitante del planeta terrestre a mi albeldrío ¡Vive Dios, mi amplia libertad!…” 

PRUDENCIA AYALA 

En el marc de les activitats del 8 de març, dia internacional de la dona, ens hem ajuntat vàries entitats catalano-salvadorenyes per celebrar un conjunt d’activitats de commemoració i reconeixement de les dones salvadorenyes i de Prudencia Ayala (1885-1936), precursora dels drets de les dones a El Salvador.

Entre elles volem convidar-vos a CONÈIXER LA SECCIÓ DE LITERATURA SALVADORENYA PRUDENCIA AYALA, el primer fons a nivell estatal dels millors títols de la literatura salvadorenya de tots els temps, que INAUGUREM dimecres 13 DE MARÇ a les 18.30h a la BIBLIOTECA EL CARMEL – JUAN MARSÉ (Carrer de la Murtra, 135-145).

Durant l’acte també s’inaugurarà l’exposició “Prudencia Ayala ¡Presidenta!” i hi haurà el passi dels dibuixos animats “Prudència Ayala, hija de la centella”. Al finalitzar l’acte hi haurà un tast de productes salvadorenys.

Aquesta acte comptarà amb la presència de Carlos Henriquez Consalvi “Santiago”, director del Museo de la Palabra y la Imagen (MUPI) de San Salvador acompanyats d’una representació de dones salvadorenyes, de l’Ajuntament de Barcelona, del Consolat General de El Salvador a Barcelona i de les entitats impulsores de la Xarxa de literatura salvadorenya a Barcelona.

La Xarxa de literatura salvadorenya a Barcelona és un projecte de promoció de literatura salvadorenya a la nostra ciutat impulsat per quatre organitzacions: ElMuseo de la Palabra y la Imagen (MUPI) de San Salvador, l’associació socioeducativa 1punt5, el Restaurant El Pulgarcito i nosaltres, Huacal, així com altres persones catalanes i salvadorenyes a títol individual… i entre elles destacar el grup de dones de l’Asociación Cultural Casa El Salvador i el Consolat General de El Salvador a Barcelona.

(Visited 6 times, 1 visits today)